Telefoontje vol inspiratie

Volg je hart

Zo! Ik ben best een beetje trots op mezelf. Ik vertelde in mijn laatste blog iets over ‘telefoonangst’, maar ik heb net wel een voor mij onbekende kindercoach opgebeld. Ik kwam op haar website terecht en haar verhaal sprak me heel erg aan. Niet alleen omdat haar verleden bijna parallel loopt aan dat van mij, maar ook haar manier van werken als kindercoach, haar website en haar benadering naar ouders en kinderen vond ik zo ontzettend inspirerend. Ik moest en zou haar spreken.

En dat kon maar op één manier: door te bellen. Schrijven was geen optie, ik wist namelijk niet eens precies wat ik haar wilde vertellen en vragen. Ik wist alleen dat ik een drang voelde om haar op te bellen. Uiteindelijk heb een prachtig gesprek van 30 minuten gehad over haar passies, haar keuzes, haar drijfveren etc.

Laat me mijn hart volgen
In mijn zoektocht naar een cursus of opleiding raakte ik de weg kwijt. Wat de ene opleiding me kon bieden, ontbrak weer bij de andere opleiding maar daar vond ik dan weer een aanvulling op een ander vlak. Wat wilde ik uiteindelijk met deze opleiding? In eerste instantie niet vanwege een andere baan. Eigenlijk puur voor mezelf. Ik voelde dat ik de moeder in mij wilde verrijken. Zodat ik mijn kinderen meer kon bieden. Ik ontdekte zoveel interessante aspecten van het kind-zijn vanaf het moment dat ik moeder werd. Zou dat meer kunnen worden als ik zou leren kinderen daadwerkelijk te zien en te horen? Door de buitenwereld werd ik echter tien stappen te ver gedrukt. Hoe wilde ik mijn geld gaan verdienen met deze opleiding? Wilde ik een eigen praktijk? Wat zou mijn tarief zijn? Kon ik deze opleiding en dit werk wel combineren met de thuissituatie? Ik merkte dat ik hier erg onrustig van werd. Onrustig, moedeloos en zelfs kwaad. Kwaad op een ander (waarom begrijp je niet dat dit iets is waar ik met heel mijn hart voor wil gaan?) en kwaad op mezelf (waarom focus ik me niet op wat ik zelf wil?). Met moeite hoorde ik de mensen die meteen zeiden: “Wat leuk! Dat lijkt me echt enorm bij je passen.” Maar ik wilde hoe dan ook deze mensen blijven horen. Zij hebben ervoor gezorgd dat ik nooit aan opgeven dacht.

Volg je hart!
En toen kwam dus deze kindercoach op mijn pad. Gewoon via Google. Zij begreep als geen ander mijn drijfveren. Ik wilde mijn kinderen helpen ontdekken hoe bijzonder ze zijn. Mocht ik andere kinderen en hun ouders ook kunnen helpen dan zou ik dat fantastisch vinden, maar dat was dus niet mijn eerste doel. Van haar begreep ik dat hier helemaal niets mis mee is, sterker nog het is alleen maar goed om mijn hart hierin te volgen. Zonder ingewikkelde constructies of gedachtenkronkels vanuit de maatschappij. Dan zou ik er alleen maar energie uit halen. Uiteraard is het wel belangrijk om een opleiding te vinden die bij me past en die ik kan combineren met onze thuissituatie. Ik ben geen persoon die via boeken de materie eigen wil maken. Ik wil veel praktijkervaring opdoen tijdens de opleiding. Zodat ik meteen kan proeven van de geleerde stof. En ik mezelf meteen kan toetsen. Ik ga me dus de komende tijd maar eens storten op een paar open dagen van interessante opleidingen.

“You don’t always need a plan. Sometimes you just need to breathe, trust, let go, and see what happens” – Mandy Hale

Dank je wel, lieve M. voor je tijd en dat je deze informatie aan mij toevertrouwd hebt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s